Nieuwe ingrediënten uit reststromen Cichorei wortel

De Nederlandse consument moet meer voedingsvezels eten. Omdat steeds meer samengestelde industrieel bereide voedingsmiddelen worden gegeten ligt daar een enorme uitdaging voor de voedingsmiddelen industrie. Deze heeft behoefte aan hoogwaardige ingrediënten met een hoog gehalte aan voedingsvezels die goed en eenvoudig in een breed scala aan voedingsmiddelen kunnen worden verwerkt.

Provalor gaat de haalbaarheid onderzoeken om zo’n ingrediënt te ontwikkelen uit de pulp die vrijkomt na de winning van inuline uit Chicoreiwortels. Deze zeer grote reststroom kent potentieel voedingskundig zeer interessante eigenschappen en is neutraal van smaak en kleur. Het project betreft de haalbaarheid van winning, ingrediënt ontwikkeling en toepassing, alsmede onderzoek naar de voedingskundige waarde en economische haalbaarheid. Ook wet en regelgeving zal worden onderzocht.

Voor dit project is financiële ondersteuning verleend door een subsidie in het kader van het “MKB Innovatie stimulering in de Topsectoren” programma van de RVO.

Cichorei wortel